Monday, May 2, 2011

update^^

ok...
dah lama tak update blog...
rindu saya tak..??
hahahaha...

huh....nak tulis apa ek..??

minggu lepas,saya ada exam...
memang letih sangat....
sebab 4 hari exam saya berderet....
memang kurang tidur...
makan pun lepas exam....
jadi masa menjawab exam tu memang pewot saya suka sangat nyanyi.....

tapikan.....
bersyukur sangat-sangat sebab sebelum exam hari tu...
sepatutnya pada hari khamis (28.04.2011) ada dua paper...
IP dengan EP....
huhu.....
tapi disebabkan ramai yang tak nak dua paper pada masa yang sama, jadi pindah IP ke hari khamis minggu depan nya......
hehe.....

tapikan.....
kalau saya fikir balik....
kalau lah kan paper IP tu tak dipindahkan.....
confirm.....
saya ada kat rumah sekarang......
huhuhuuuuhuhuhu.....
sekarang dah tak sabar sangat nak balik.....
kena tunggu beberapa hari nak balik.....


cuba lah kan....
kalau lah kan hari ni minggu depan....
huh....
saya nak cakap lagi sekali....
confirm....
saya ada kat rumah.....
hehehe.....

good luck my friend...
and have a nice day......

Tuesday, April 19, 2011

Great guitarist

hari tu....
saya buka la satu website ni...
ohbulan!

ada satu article.....
talking about this girl......

this girl......
she is really good in playing guitar....
this girl's name is Prisa, from Indonesia.....
saya bukan nya seorang yang tahu sangat-sangat pasal gitar ni.... 
ni first time saya tengok seorang perempuan yang pandai giler main gitar....
hehe......




Tuesday, April 12, 2011

single is me.....

seriously......
saya TAK NAK  ada apa-apa hubungan yang istimewa dengan sesiapa pun.....

TAK NAK....
TAK NAK....
TAK NAK....

saya tidak suka kan commitment.....

saya TAK SUKA kalau ada orang kacau saya buat kerja kecuali FAMILY SAYA......

i'm sorry because YOU ARE NOT THE ONE......
sorry.....

saya TAK SUKA lelaki yang cheesy wedges.....

TAK SUKA....
TAK SUKA...
TAK SUKA...

****kalau saya kata saya tak suka....means, i really really don't like it........

Monday, April 4, 2011

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010

semalam tengok Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 secara langsung kat internet....
nasib baik buffering dia tak lama.....
line internet pun cantik je....

best jugak ABPBH semalam...
pakaian artis-artis pun cantik-cantik....
tak la seksi sangat kan....

semalam saya suka sangat bila ABPBH kata Anuar Zain akan nyanyi....
hehehe......
lagu SEDETIK LEBIH.......

video 
pastu yang paling lawak bila Johan ngan Usop datang masa nak mengumumkan pemenang ABPBH....

video

persembahan Dato' Siti Nurhaliza pun best gak....

video

Sunday, April 3, 2011

makan maggie...

kalau nak dekat exam je....
mesti ada ceramah pasal cam mana nak belajar dengan betol....
bagi tips-tips cam mana nak improve pelajaran....
and bla bla bla....

kalau telefon rumah je....
my mak and bapak mesti tanya bila mula exam...
beri nasihat...
kena jaga makan....
JANGAN MAKAN maggie....** ni yang penting
JANGAN berlapar....
KENA belajar betol-betol...** penting gak
sembahyang JANGAN SESEKALI tinggal....** ni lagi penting....sangat-sangat penting
last sekali....
mak ngan bapak mesti tanya...
bila nak balik....???
ha...bab ni saya semangat sikit nak cerita kat mak ngan bapak saya....
hehehe.....
huh.....I MISS THEM SOOOO MMMUUUCCCHHHH ^^

dari dulu lagi saya tau maggie ni makanan yang TAK BAGUS...
sebab nanti kita....
kurang pandai la, kurang sihat la....macam-macam la....
tapi nak juga makan....


nak dijadikan cerita....
hari ni saya jalan-jalan ngan kawan saya...
pergi Jusco....
borak-borak ar ngan diorang kan....
pastu...kawan saya yang sorang ni....
dia kata sem ni dia tak pernah beli maggie....
tak makan maggie pun...
pastu saya pun terpikir....
dat why la, pelajaran dia sem ni MENINGKAT......
terbaek...hehe......
ni kawan saya.....nana nama dia....
hm....
saya kena kurangkan makan maggie ni...

Tuesday, March 29, 2011

crazy of...???

am i crazy or what....???
listening to a full album of DALMATIAN...
NON-STOP....

and now i don't know how many times does this album repeat....

but i do love their song.....
especially ROUND 1, REALLY REALLY, LOVER COP....
hehehe.....

Comel tak...????hehe......

Young Wan
This is Dalmatian

Sunday, March 27, 2011

?????

saya sebenarnya :

1. susah nak kata SORRY....but please do believe me.....if I did something wrong....do something that will make my family or my friends angry or resentful....i REALLY REALLY REALLY feel GUILTY....and i'm sorry...

2. senang nak marah...huhu....

3. hm...emo pun ada gak.....

4. suka dengan keadaan aku sekarang...iaitu SINGLE....hehe....seriously, i like being single because i have a lot of friends that always stay with me although that sometime i do make them feel mad at me....although that sometime i hurt their feeling.... but they always make me smile....

5. hm....seorang yang tak ada perasaan..????hm....betol gak.......

6. rendah......???semestinya....hehe...ketinggian saya ehem2 cm....

7. suka buat kerja last minute.....pa-pa je la....memang akan buat last minute.....

8. saya tak suka duduk jauh lama-lama dengan family tapi saya suka duduk jauh-jauh dengan family....hm...cam mana tu....????

9. sangat suka oreo cheese....sangat suka masakan mak saya.....sangat suka makan nasi ayam....sangat suka milo ais.....

10. suka sangat-sangat dengan SUPER JUNIOR...hehe....saya suka dengan rancangan variety show korea....

saya buat ni sebab saya tak tahu nak tulis apa kat blog saya....
^^

i'm sorry...

hari ni....
aku rasa nak EMO je......

sebab.....
ehem2....

aku rasa....
tak ada mood nak cakap....
tak ada mood nak bergurau senda.....

i want to say i'm sorry...


Friday, March 25, 2011

saya cuma nak kata...

PETANG TADI BEST.......


SEBAB
........
.......
.....
...
RUNNING MAN....


HAHAHAHAHAHAHAHA.....

Tuesday, March 15, 2011

saja nak mencuba.... :) (part2)

hehehe......
sebenarnya saya ada banyak assignment nak kena buat.....
tapi mood saya lebih kepada edit gambar.....
hehehe......

saya tunjuk gambar yang saya edit k.....
kalau rajin.....
komen la......
tapi......
kalau xcantik diam je.....
hehe....

SEBELUM PICT1
SELEPAS PICT1
SEBELUM PICT2
SELEPAS PICT2
SEBELUM PICT3
SELEPAS PICT3
SEBELUM PICT4
SELEPAS PICT4

Sunday, March 13, 2011

saja nak mencuba.... :)

halooo.....
tajuk yang saya tulis tu 'saja nak mencuba'...
hehe...
cuba apa..???
cuba nak edit gambar.....
saya sebenarnya sangat suka tengok gambar yang cantik-cantik........
jadi saya nak la try edit2 gambar ni tengok menjadi ke tak kan....
hehe.....
mula-mula tu adalah gak tanya kawan-kawan yang pandai edit....
eh...bukan kawan-kawan.....
tapi saya hanya tanya sorang je....
hehe....
namanya qusyaire....
dia kata dia edit pakai photoshope ngan lightroom....
jadi saya cuba la nak edit pakai lightroom.....
nak minta ajar.....
dia kata carik kat youtube je......
ceh......


ni saya akan bagi gambar sebelum saya edit ngan selepas saya edit.....
tak tau la ok ke x.....???
hehehe.....
saya hanya nak mencuba je....
SEBELUM PICT 1
SELEPAS PICT 1

 
SEBELUM PICT 2
 
SELEPAS PICT 2
SEBELUM PICT 3
SELEPAS PICT 3
 hm.....
aku tak tau la kalau okay ke x....
aku pun saja je nak try....
huhu.....

Saturday, March 12, 2011

rindu pulak... :(

haloo......
hehehe.....
sekarang jam 2.30 pm...
masa tuk makan tengah hari....
tapikan....

tiba-tiba pulak saya teringatkan masakan mak saya....
tiba-tiba pulak saya rasa nak makan ikan masak kari masakan mak saya....

huhu....
can someone cook for me...???
ikan masak kari....????
cook like my mak masak...???
please.......

Thursday, March 10, 2011

dear YOU.....

dear encik tenet......

awak tahu bahawa saya sangat menyukai awak....
awak sentiasa ada disisi saya semasa saya nak online....
semasa saya nak download cerita.....

tapi sekarang(buat masa ni)....

saya tak suka dengan perangai awak yang lambat......
awak suka buat saya tertunggu-tunggu bila page saya nak buka......
awak suka melambatkan download saya.....
lagi satu....
awak suka buat download saya berhenti sendiri.......
cakap ada error la......

tolong la encik tenet.....
jangan lambat lagi......
saya tak nak awak kawan dengan encik siput.....
huhu..........

encik tenet baik kan......
tolong jadi macam encik cepat k.....
hehe.....
sayang encik tenet......

Sunday, February 27, 2011

RAYYAN FANTASI

cerita RAYYAN FANTASI ni dikarang oleh penulis novel yang memang aku minat dari cerita novel TOMBIRUO....
nama penulis novel ni encik RAMLEE AWANG MURSHID.....
novel yang ditulis, semua nya thriller....
cara penulisan nya pun best...
sebab membuatkan aku pun tertanya-tanya, apa yang berlaku sebenarnya....
heee.....

okay....
RAYYAN FANTASI ni lebih kepada imaginasi seseorang....
watak utama dalam cerita ni Aiddin mempunyai seorang ayah yang bernama Ibrahim...
Ibrahim ni lari dari tempat nya dengan membawa Aiddin dan berjumpa dengan Pak Markum dan Supinah...

setelah tinggal bersama dengan keluarga Pak Markum.....
Ibrahim pun berkahwin dengan Supinah...

Ibrahim ni sgt misteri orang nya...
hanya ayah mertua, Pak Markum sahaja tahu rahsia Ibrahim...
dan disebabkan rahsia ni....
Aiddin diculik dan dibawa balik ke tempat asal ayah nya, Ibrahim....
dari situ hampir semua rahsia Ibrahim terbongkar....
dan Ibrahim terpaksa balik ke tempat asal nya untuk membawa anaknya balik.....

hurmmmm....
dari cara aku tulis, macam Ibrahim la pulak watak utama...
heeee.....
tapi sebenarnya Aiddin watak utama...

dalam novel ni....
aku suka ngan watak Ibrahim, Aiddin, Mika, Mie Long.....
sebab watak Ibrahim yang cool....
watak Aiddin yang bagi aku hensem, bijak.....^^
watak Mika yang memang seorang wanita yang kuat dan cantik...
watak Mie Long yang gila-gila....

Saturday, February 26, 2011

jalan-jalan....

yahoooo.....
heee....
hari ni, jalan ngan jundak....
heee...
lama dah xjumpa jun...
walaupun satu utm....

=_______=

hari ni aku ngan jun jalan kat jusco taman u je..
heee..
nie la jundak ^^


gambar 2 ngan 3 tu, masa tu tengah nak cari kasut....
hehe...
cantik.....
belom pernah dalam hidup aku beli kasut tumit tinggi....
hm....
nak gak pakai kasut tumit tinggi...
tapi malas...
heee...
pakai kasut pun malas...
pe yang aku rajin..????

Tuesday, February 22, 2011

dear someone...

dear encik bersin....

saya tahu kerja awak memang bersin...
bersihkan hidung....
tapi...

boleh tak jangan beri harapan palsu kat saya....

=________=

kalau nak bersin....
keluar je la....
ni...sekejap jadi bersin....
sekejap xjadi....
tahu tak saya dah penat dengan kelakuan awak yang suka buat saya menunggu untuk awak bersin....????

TAHU TAK...?????

sekarang ni....
awak menambahkan kesusahan saya....

=_______=

saya tak suka awak buat saya macam ni....
jangan buat lagi k encik bersin.....

Friday, February 18, 2011

nak bagi tau....

dear lecturer RE,

i'm so sorry because just now i realize that i have RE test tomorrow.....
and i did not learn anything yet.

i promise that i will do my best in my test.

love,
your student.

Tuesday, February 1, 2011

ok....ak.....xda.....idea.....

hua3....
ok.....sekarang ni masa cuti utm...
cuti seminggu...
memang ramai yang balik....
beberapa hari ni hujan je...
nasib baik hujan rintis je....

sekarang ni hari selasa...
hm...
memang boring....
nak buka nota..mata tak nak tengok pulak....
nak buat AD....tangan asyik menekan folder movie ngan drama je....
aigo...pe nak jadi la ngan aku ni...

tadi baru lepas jalan g jusco....
jumpa encik buku ngan encik gelas KFC....
encik gelas KFC...makan KFC sebab nak gelas ni je...hehehe....

encik buku baru....suka giler baca buku Ramlee Awang Murshid...

hari ni...
aku rancang nak habiskan buku nie...hehe...
tak sabar pulak nak baca....

Saturday, January 29, 2011

ak xtau nk letak title ape....^^

kol 830 malam tadi pergi bilik tnot....
nak minta cd kosong....
pastu hantar kan assignment.....
tunggu kat bilik tnot punya lah lama....
aku sempat kenal ngan encik katak,encik penyapu ngan cik whiteboard....
cik whiteboard tnot

encik katak tnot

  
encik penyapu tnot...
tnot dah dua kali kata sorry sebab aku kena tunggu lama....
tak pe lah tnot...
aku xkisah pun....lagipun masih ada masa...
tapi aku rasa perut aku dah lama dh menyanyi....
nasib baik tnot siapkan cepat...
lepas hantar assignment...
pergi lah makan kat k9....
sedap mee bakso nya.....aku ngan husna je makan...
nana, mashi ngn tnot makan nasik ayam penyek...

sampai habis ktrg makan....(maybe sebab lapar gak kot)
lepas habis makan...
perut pun kenyang...
dengan ini...
bermula lah xoxo....^^
hm...esok nana ngan tnot dah balik...
lusa nya pulak mashi balik....
huhu.....
nasib baik ada husna....
hehe....
makseh husna sebab temankan aku...^^

Saturday, January 8, 2011

22

ok...
bnda ni berlaku sebelum 1.1.11 iaitu pada 31.12.10....
ni dialog anak buah ak dengan aku..:::

fina : cik,tahun depan fina 6 tahun, bg jim 8 tahun...cik tahun depan umur berapa..???
aku : cuba teka..???
fina : 15 tahun...
(kya, muda rupa nya aku...hahahah...^^)
aku : hahaha...xla...cik 22 tahun....

pastu, ak pun berfikir sekejap....
22 tahun...???
aish....
masih single rupanya aku....
dah 4 tahun menyendiri....
tapi xpa...
ak ada kawan2 yang selalu ada dgn aku...
hahaha....
ayat nak senangkan hati diri....

Friday, January 7, 2011

update....

k...
dah lama dah x update blog ngn facebook ak....
huhu...
xrasa rindu pn nk update...
heee....
nk tulis pe ek...
hm....

ak baru jer datang KP semalam iaitu pada 6 januari 2011....
makseh di ucapkan kat adlie,anca, nana, tnot. ngn mashi sbb mbik ak...
heee.....

semalam masa dalam flite...
fuh...
giler buruk rupa aku....
yang duduk sebelah ak budak sama matrix ngn ak...
kiranya jejak kasih dalam flite la konon...
pastu boleh la plak hujan masa tgh kat atas awan 2....
maka shaking la kapal terbang yang ak naik (xpandai nk susun ayat pe).....
huhu...
boleh2 plk ak muntah....
dh la sebelum naik flite x makan..
kan dah muntah2...
padan muka aku...
nasib baik kawan ak ni paham situasi aku...
tnya ak ok ke x...
chat ngn ak bagi ak x muntah....
pas2 muntah gak..
heee....
flite plk delay...
sepatutnya g kol 840..
tp trbang kol 9 la plk..
smpai JB pn nk dekat kol 11...

datang2 je UTM, teros g K9...
tp xrsa nk makan..
makan kentang ngn air milo ais je...
rindu la plk nk minum milo ais kat K9....
heee....

esk nya plk kna g kls....
mla2 xnk g...
alasan yg dibagi kat husna...sbb xda buku...
hahaha....mmg xda buku pn nk g kelas...
4 jam...
giler....
lpa nk bg tau kat korag...
happy 2011...heee....
lmbt la plk....